Malta

Malta is een eiland gelegen in de Middellandse zee, ten zuiden van Sicilië en ten noorden van Libië. Het is het kleinst bevolkte land van Europa. Het is een populair vakantieoord en heeft een lange historie die teruggaat tot de antieke Grieken. Malta heeft ook een aantal wereldberoemde, prachtige stranden, historische steden en archeologische sites die het een interessante bestemming maken voor toeristen.

Wat is er te doen in Malta?

Malta heeft voor zowel avontuurlijke toeristen als strandliefhebbers en gezinnen met kinderen veel te bieden. Het is een uitstekende locatie als je houdt van watersport, fietsen of snorkelen, of als je gewoon op zoek bent naar een relaxte vakantie aan zee. De zeer heldere zee en heerlijke stranden zorgen voor een fantastische locatie voor watersport, zoals windsurfen, zeilen en duiken. Als je op zoek bent naar een gevarieerder vakantie, dan is Malta ook de perfecte locatie, omdat je hier genoeg andere activiteiten kunt vinden. Je kunt ervoor kiezen om een rondleiding te maken door een van de unieke steden of je kunt de wandelpaden door de uitgestrekte natuurgebieden verkennen. Er zijn ook verschillende musuems, galerijen en historische sites te bezoeken.

Aantrekkelijke stranden in Malta

Malta heeft verschillende fantastische stranden waar je kunt genieten van een perfecte zonnige dag. Vanaf St. Julians kun je naar het rustige Balluta strand gaan, waar je kunt zwemmen en ontspannen. Melieha Bay is geschikt voor mensen die van uitdagendere (water)sporten houden, zoals windsurfen, kitesurfen, bananenboot en jet skiën. Ten slotte kunnen toeristen ook het strand van Golden Bay of Paradise Bay bezoeken om te genieten van wat tijd met familie en vrienden in het zonnetje.

Historische steden bezoeken

Malta is ook de thuisbasis van verschillende historische steden en plaatsen, waaronder Valletta, Mdina, Rabat en Sht. Georges Bay. Deze steden hebben allemaal een lange historie die teruggaat tot de meestal steentijd. Er zijn verschillende plaatsen die van speciale historische betekenis zijn, zoals de stad Mdina waar je kunt ronddwalen en oude gebouwen bekijken. Rabat is een stad waar je veel kunt zien van de achttiende-eeuwse Great Siege. Valetta is de hoofdstad van Malta en het centrum van handel, cultuur en industrie. Toeristen kunnen hier verschillende musea, monumenten, galerijen en kerken bezoeken.

Conclusie

Malta is een veelzijdige bestemming die geschikt is voor alle soorten toeristen. Of je nu op zoek bent naar een rustige strandvakantie, actief bezig wilt zijn of de omgeving wilt bezoeken, Malta biedt iets voor iedereen. Er zijn kilometers aan stranden waar je kunt genieten van de zon en verschillende wateractiviteiten. Ook is Malta een bron van cultuur en historie, dus er zijn vele plaatsen om te bezoeken. Liefhebbers van zon, zee en historie kunnen gemakkelijk een perfecte vakantie vinden op dit prachtige eiland.

Plaats een reactie