Rhodos

Het warme zuiden van Turkije ligt vol met veel prachtige eilanden. Een van de mooiste en meest bezochte eilanden is het Griekse eiland Rhodos. Rhodos is een van de grootste en meest indrukwekkende eilanden van de Egeïsche Zee. Met een enorme variatie aan landschappen, cultuur, stranden, geschiedenis en een uitstekende keuken is het een plek die het bezoeken waard is. Niet verwonderlijk dat Rhodos één van de meest populaire bestemmingen voor vakanties in Griekenland is.

Rhodos Stad

Rhodos-stad is de hoofdstad van Rhodos en is een stad die al meer dan 700 jaar oud is. Het is een van de meest historisch interessante steden van Europa. In de oude stad vind je nog steeds originele muren, romantische straatjes en nauwe stegen die je maken voelen dat je je verplaatst in de tijd. Er zijn veel oude kastelen en citadels en hele middeleeuwse steegjes waar je kunt rondlopen, winkelen en slenteren. Mocht je interesse hebben in het werk van de beroemde Schedelknapper, dan kun je een kijkje nemen in het Ancient Hospital van de heilige Johannes. Voor een ontspanningsochtend kun je naar het beroemde strand ‘Ladiko’.

Bezienswaardigheden

De top 10 van de bezienswaardigheden in Rhodos zijn; de oude stad met de indrukwekkende muren, de Crèta-vallei met prachtige natuur, het Kamari-strand voor relaxen, de Akrotiri-kliffen, het Rodia-monument, de Kastanies-grot, het Aethon-waterpark, het Grand master’s Palace, de Thermes-grotten en de Mount Attaviros. Al deze bezienswaardigheden zijn zeker de moeite waard om te bezoeken. Bij veel bezienswaardigheden is het kopen van kaartjes aan te raden.

De natuur

Rhodos is meer dan alleen geschiedenis en cultuur. De natuur is omringd met olijfbomen, cipressen, pijnbomen, valleien, een krachtige zee, bloemen en rivieren. Ook hier heeft Rhodos tal van prachtige stranden te bieden, waar je rustig kunt wandelen, dineren, of lekker kunt genieten van het uitzicht. De verscheidenheid aan planten en dieren is echt een verrijking van het eiland. Rhodos staat bekend als een unieke les op het gebied van ecotoerisme. Er is een breng een bezoek aan het prachtige bergmeer van Anthoupoli, het landschap is echt een wonder om te zien en je kunt er rustig zwemmen.

Activiteiten

Op het eiland zijn er tal van activiteiten te doen, waaronder watersporten zoals zeilen, waterskiën en parasailing. Ook is er goede duikschool waar je diverse duikcursussen kunt nemen en duiken in de Ronia-kloof. Voor de fijnproevers is er wat wijn proeven, olijfolie proeven en dineren bij het prachtige Grandmas-restaurant. Verder kunnen de avonturiers een wandeling maken in de bergen van het eiland, of je kunt een vliegtuigje nemen en het eiland van boven af komen bekijken.

Al met al is Rhodos een eiland met veel variantie en is zeker de moeite waard. Het biedt activiteiten voor iedereen; avonturiers, families en fijne voeten voor iedereen die lekker wil relaxen op het strand. Of je nu op zoek bent naar verschillende bezienswaardigheden of gewoon lekker wil relaxen in de zon; Rhodos is een perfecte bestemming voor je volgende vakantie.

Plaats een reactie