Gili-eilanden

De Gili-eilanden staan te boek als één van de mooiste vakantiebestemmingen in Azië. Gili-eilanden zijn drie kleine eilanden gelegen voor de kust van Noord-Lombok in Indonesië. Het bestaat uit drie eilanden: Gili Trawangan, Gili Meno en Gili Air. Gili Trawangan is het grootste van alle drie en ook het meest populaire eiland. Men kan er genieten van een adembenemende onderwaterwereld. Er zijn prachtige koraalriffen en kleurrijke vissen te bewonderen voor de kust. Ook is Gili Trawangan een uitermate geschikte plek voor een relaxte strandvakantie, vanwege de hectische stemming van de stad Lombok aan de overkant van de zee.

Dingen om te doen op Gili-eilanden

Er zijn tal van dingen om te doen op de Gili-eilanden. Voor watersportliefhebbers is Gili Trawangan de perfecte plek om te duiken, snorkelen of zeilen. Er zijn talloze stranden en baaien, waar mensen kunnen genieten van bijvoorbeeld jetski-ritjes of een kano tocht. Andere watersporten die aangeboden worden, omvatten onder meer kajakken, windsurfen en kitesurfen.

Voor de activiteitsvermoeide reiziger is er ook voldoende te beleven op Gili Trawangan. Zo is er een kleine markt waar mensen verschillende souvenirs en authentieke lokale producten kunnen kopen. Een andere populaire activiteit is fietsen. Er zijn veel fietsen te huur, waardoor bezoekers het eiland kan ontdekken.
Er zijn ook tal van bars en restaurants te vinden in het toeristencentrum. Een reis door Gili-eilanden is niet compleet zonder de lokale specialiteiten proberen.
Er zijn voldoende hotels en hostels om te overwegen.

Bezoekers informatie

visa: Geen voor Nederlanders.

Geld: De Indonesische Rupiah is de valuta in Indonesië.

Taal: Hoofdzakelijk Bahasa Indonesia (Indonesisch).

Communicatie: Er zijn Wi-Fi-hotspots, of u kunt tegen betaling een prepaid simkaart en 3G internetcontract kopen.

Veiligheid: Er gelden dezelfde algemene veiligheidswaarschuwingen als in Nederland. Als u per taxi ergens heen reist, zorg er dan voor dat alle afspraken duidelijk zijn.

Het weer op de Gili-eilanden

De Gili-eilanden hebben een tropisch klimaat met een gemiddelde temperatuur van rond de 27 graden Celsius. De jaarlijkse regenval kan variëren van 270 tot 960 milimeter.

Mobiele ontvangst is beperkt, omdat er geen antennes in de buurt zijn. U kunt echter via de Wi-Fi-hotspots verbinding maken, of door een prepaid simkaart en 3G internetcontract te kopen.

Als deuren worden gesloten of niet opengaan, heeft dit meestal te maken met de stromingen. Meestal is er geen need, omdat ze allemaal verwaaid zijn.

Er zijn veel reistips voor het bezoeken van Gili-eilanden. De beste reistijd is tussen april en november. Van weerszijden is het belangrijk om het weer in de gaten te houden en lichte kleding te dragen. Bedenk ook dat er op Gili-eilanden geen lichtmasten zijn, wat betekent dat ’s nachts donker is. Zorg er dus voor dat u een zaklamp of lantaarn bij u heeft.

Conclusie

Of je nu op zoek bent naar avontuur, rust of een combinatie van de twee, de Gili-eilanden bieden het allemaal. De stranden, de rustige zee, lokale gerechten en lokale markten zijn allemaal redenen waarom het zo’n aantrekkelijke vakantiebestemming is. Er is ook voor ieder wat wils als het gaat om accommodatie. Van budget hostels en kleine hotels tot luxe villa’s, de Gili-eilanden hebben het allemaal. Voeg hier nog het prachtige weer, kleurrijke vis en prachtige koraalriffen aan toe, en je hebt genoeg redenen om deze unieke bestemming te bezoeken.

Plaats een reactie