Formentera, het onontdekte eiland

Formentera is een van de Balearen, een eiland dat bekend staat om zijn onontdekte schoonheid en kleine stranden. Het eiland heeft een oppervlakte van 82 vierkante kilometer, waarvan 80 procent bestaat uit natuur. Iedereen die op zoek is naar rust en ontspanning zit hier dus aan het juiste adres. Maar datzelfde geldt ook voor vakantiegangers die meer willen dan alleen zon, zee en strand.

Een divers landschap

Het landschap van Formentera verrast. Graslanden, vruchtbare velden en wijngaarden, rotsformaties, watervallen en natuurparken zorgen voor een uiteenlopend landschap van rustige plekken. Het eiland is vooral populaire onder vogelliefhebbers en ecotoeristen. Ook wandelaars kunnen hier hun hart ophalen, want de bergachtige toendra’s en de bosrijke omgeving lenen zich perfect voor een wandeling.

Uitgestrekte stranden

Maar het voornaamste ingrediënt voor een heerlijke vakantie zijn nog steeds de stranden, heerlijk om afkoeling te zoeken in het kristalheldere water of om de zon te voelen terwijl je uitrust op de waaierachtige stranden. Formentera telt meer dan veertig verschillende stranden, waarvan S’Estany des Peix en Ses Illetes de bekendste zijn. Daarnaast liggen er tussen allemaal kleinere strandjes verborgen, waarvan je het bestaan eerst zult zien als je er per boot langskomt.

Een bruisend nachtleven

Hoewel het Formentera niet bekend staat om zijn bruisende nachtleven, vind je er toch voldoende sprankjes van entertainment en gezelligheid. Zo zijn er verschillende strandclubs, waar uiteenlopende muziekstijlen gedraaid worden. Ook vind je verschillende bars en restaurant die deels de dag en deels de nacht open zijn. In de bossen rondom Sant Francesc Xavier is er een klimpark waar je in de avond kunt abseilen en klimmen.

Feesten en evenementen

Het hele jaar door worden er op het eiland allerlei soorten evenementen georganiseerd, van sportevenementen en jazzconcerten tot feesten ter ere van de heilige patroonheilige San Francesc Xavier. Ook mensen die geïnteresseerd zijn in het milieu zullen zich niet vervelen, want er zijn meerdere initiatieven die milieubescherming promoot. Eén daarvan is de jaarlijkse ‘Hangalovers’, een evenement dat deel uit maakt van de Europese stranden-en-zeebeweging.

Een ontspannen vakantie

Kortom, Formentera is een ideale locatie voor een ontspannen vakantie. Het toerisme is er beperkt, waardoor het eiland een hele geluidsarme bestemming is. Hierdoor kun je helemaal tot rust komen en ben je verzekerd van een echte relaxte vakantie. Naast de vele natuur kun je ook genieten van de verschillende stranden, het bruisende nachtleven en de vele evenementen.

Plaats een reactie