La Palma

La Palma is één van de zeven bewoonde Canarische eilanden. Het is gelegen in de Atlantische Oceaan, ten zuiden van het eiland Tenerife. La Palma is een van de meest afgelegen eilanden van de Canarische Archipel en het groenste eiland. Deze mix maakt La Palma een unieke bestemming voor een vakantie, vol rust en avontuur.

Waarom een vakantie La Palma?

Een vakantie naar La Palma is interessant voor verschillende redenen. Ten eerste heeft het tropisch klimaat vrijwel het hele jaar een aangename temperatuur. Dit betekent dat er ‘s zomers heerlijk vertoeven is in het zonnetje, maar ook in de wintermaanden zal het meestal zomers zijn. Daarnaast heeft het een prachtig en divers landschap met hoog gebergte, diepe kloven, watervallen en stranden. La Palma is hiermee een ware natuurlijke juweel. Ten slotte heeft het geweldige opties voor activiteiten en hebben er vele rustgevende dorpjes waar je terecht kunt voor een lekker hapje en drankje.

Activiteiten La Palma

Er zijn veel verschillende opties voor activiteiten voor zowel de rustzoeker als van avontuur houders. Als rustzoeker kun je heerlijk relaxen op een strand of een trappist naar de watervallen bijvoorbeeld lopen. Ook kun je genieten van de schitterende zonsondergangen. Ben je meer avontuurlijk ingesteld? Dan is La Palma ook perfect. Je kunt hier kanoroutes, wandelingen of bergtours maken door kloven, bossen en bergen. Daarnaast kun je de verschillende steden bezoeken, kayakken op de baai, of onder water zoeken naar spannende schatten.

Het culturele aanbod

La Palma heeft een rijk cultureel leven. Vooral de kleine dorpjes op het eiland zijn de moeite waard om te bezoeken. Hier schijnt de zon fel op de oude, pittoreske huisjes en De oude kerkjes. Er zijn hier veel lokale markten waar je lokale producten en specialiteiten kan proeven, de typische Canarische Sane, maar ook de artsenij kan je hier vinden. Maar het meest in het oog springende culturele aanbod is wel het festival “Fiesta de San Pedro Apóstol”, dat plaats vindt in juli. De inwoners van La Palma doen hier uitgebreid aan mee en het bezoeken van dit festival is een ware beleving.

Waar te verblijven?

Wil je een vakantie La Palma boeken, dan is het verstandig van te voren te kijken waar je wilt verblijven. Er zijn een aantal stadsparken en appartementen aan de kust, maar je kunt ook voor een van de kleine dorpjes kiezen die je tijdens je excursies tegenkomt. Er is namelijk een breed aanbod aan accommodaties. Ga je liever voor gezelligheid, dan kun je een kleine appartement huren in een van de vele typisch Canarische stadjes. Wil je liever je rust, kando uiteraard ook een villa huren aan de kust of één van de meer afgelegen dorpjes. La Palma bied dus voor ieder wat wils.

In één zin

Met zijn prachtige landschap, tropische klimaat en vele activiteiten, is La Palma een waar juweel dat je niet mag missen.

Plaats een reactie