El Hierro

El Hierro is eenlevante, kleine Canarische Eiland, gelegen in de Atlantische Oceaan. Het ligt op ongeveer 60 kilometer ten westen van Tenerife. Wat het eiland zo bijzonder maakt is het ontzagwekkend mooie landschap. Het is een uniek ecosysteem, dat door UNESCO tot biogeriefragment is verklaard. Hierdoor is het eiland een goudmijn voor natuurliefhebbers uit binnen- en buitenland. Ook voor het toegankelijk maken van het eiland is veel gedaan. Er is een rounetwork van goede wegen, die toegang bieden tot alle hoogtepunten.

Bezienswaardigheden

Het eiland brengt vele avonturen met zich mee. De meeste toeristen kiezen voor een van de vele wandelroutes die El Hierro biedt. Er zijn diverse routes voor zowel beginners als gevorderden. Hierbij is er volop gelegenheid om het schitterende landschap van dezeels Borrajan, de Roque de Bonanza of de Tejina in al zijn mooie pracht te aanschouwen. Als je de natuur wat beter wilt leren kennen, dan kun je er voor kiezen om een van de vele is Corriente gespecifieerde excursies te volgen. Je kunt hierbij bijvoorbeeld op zoek naar de vele kleine soorten zeehonden, dolfijnen of zeevogels die langs de kust leven.

Voor de watersporters biedt El Hierro ook volop mogelijkheden. Je kunt hier onder andere surfen, snorkelen en vissen. Er zijn ook genoeg boottochten te ondernemen waarbij je langs wat verlaten eilanden vaart. Voor de dierenliefhebber biedt El Hierro tevens genoeg activiteiten. Zo is er de mogelijkheid om het Nationaal Park El Islote of het Lagoons Park La Restinga te bezoeken. Hier kun je grote kuddes geiten, herten, vogels en andere dieren observeren.

Festival El Hierro

Het jaarlijks terug kerende festival “Festival de Cancio-Lurralde El Hierro” verleent de bezoeker op El Hierro een unieke ervaring. Het kan worden omschreven als een levendig folkfestival waar meer dan 4000 bezoekers jaarlijks naar toe gaan. Hier bieden lokale artiesten, theatermakers en dansers hun eigen hoogwaardige culturele belevenissen aan. Men zingt, danst, zit en vermaakt zich met een verscheidenheid aan landelijke muziek, dans en poëzie.

Klimaat

El Hierro heeft een subtropisch warm maar mild klimaat. In de wintermaanden is het aangenaam, in de zomer kun je genieten van warm en aangenaam weer. Badgasten kunnen zo rond het gehele jaar van het klimaat en het warme water gebruikmaken. Er zijn ook genoeg zonnige momenten gedurende het jaar, waardoor El Hierro ook een populaire bestemming is voor de zonliefhebber.

Waarom El Hierro?

El Hierro is een betoverend eiland, dat vele avonturen biedt. Hier geen drukke stranden of bruisende steden, maar voornamelijk rust en schoonheid. De natuurliefhebber zal op zijn plek zijn, als ook de watersporters en dierenliefhebbers. Ook het jaarlijks terugkerend folkfestival, het eigen warme klimaat en de rust die het biedt, maken El Hierro een aantrekkelijke bestemming voor een heerlijke vakantie.

Plaats een reactie