Cuba

Cuba is een eiland in de Caribische Zee en een populaire bestemming voor toeristen. Het eiland heeft veel te bieden, van schitterende stranden en adembenemende landschappen tot kleurrijke inheemse cultuur. Cuba is beroemd om zijn revolutionaire geschiedenis, romantische steden, heerlijke rum en salsa-muziek.

Waarom een vakantie naar Cuba?

Er zijn veel redenen om voor Cuba te kiezen als bestemming voor een reis. Ten eerste is de natuur schitterend. Van het mooie strand tot de grillige bergketens, Cuba heeft iets voor iedereen te bieden. Daarnaast is de cultuur van het land bijzonder en interessant. Er zijn tal van gebouwen en monumenten die getuigen van Cuba’s revolutionaire verleden dat vandaag de dag nog voelbaar is in het land. Daarnaast heeft het land een veelzijdige en levendige cultuur die voortvloeit uit de verschillende inheemse culturen.*

Ten slotte heeft het land een levendige nachtleven, waar bezoekers zich slechts één avond lang kunnen verliezen in de ritmes van de salsa, heerlijke cocktails en verrassende gerechten. Cuba wordt ook wel het land van de rum genoemd, want wie hier komt mag deze drank absoluut niet missen.

De bezienswaardigheden van Cuba

Er zijn veel unieke bestemmingen in Cuba die het bezoeken waard zijn. Ten eerste is er Old Havana, de ‘oude stad’. Dit is een unieke stad die bestaat uit een levendig architecturaal centrum dat is omringd door een reeks koloniale huizen. Bezoekers kunnen hier de koloniale geschiedenis verkennen door de talloze bijzondere gebouwen te bezoeken, waaronder de kathedraal van Havana.*

Daarnaast biedt Cuba ook een overvloed aan tropische stranden. Varadero is één van de vele resortstranden die bezoekers kunnen bezoeken. Hier kunt u kiezen uit een aantal exclusieve hotels, heerlijk zwemmen in zee, genieten van een cocktail aan het strand en zoeken naar passagevogels. Of u nu op zoek bent naar rust of avontuur, Cuba heeft een strand dat precies aan uw behoeften voldoet.

Ten slotte mag een bezoek aan de Valle de Vinales niet ontbreken. Valle de Vinales is een unieke vallei in het centrale deel van Cuba die bekend staat om haar grillige heuvels, groene weiden en unieke tabakplantages. De kleuren van het prachtige landschap zijn adembenemend en een perfecte plek om te ontspannen en de rust van de natuur te bewonderen.

Conclusie

Een vakantie naar Cuba heeft veel te bieden. Het eiland heeft prachtige stranden, adembenemende landschappen, een vrolijke cultuur en een levendig nachtleven. Bovendien zijn er tal van interessante bezienswaardigheden te bezoeken, van de beroemde Old Havana tot de Valle de Vinales. Cuba biedt iets voor iedereen, of je nu op zoek bent naar uitgaan en feesten of meer rust, er is altijd genoeg te beleven.

* Bron: http://www.world-travel-guide.com/world-travel/world-travel-faq/what-is-cuba-like.php

Plaats een reactie