Zakynthos

Zakynthos is een Grieks eiland en lid van de Ionische eilanden. Het is een prachtig eiland, dat vooral bekend staat om zijn enorme stranden en glinsterende waters. Het eiland staat ook bekend om zijn heerlijke Griekse gerechten. De mooie natuur en het vriendelijke klimaat maken van Zakynthos een geweldige bestemming voor een vakantie, een romantische vakantie of een avontuurlijk avontuur.

Waarom een vakantie Zakynthos interessant is?

Een vakantie naar Zakynthos is interessant omdat het een veelzijdig eiland is. Of je nu op zoek bent naar avontuur, stranden of geschiedenis, het eiland heeft iets voor iedereen. Het eiland biedt veel verschillende activiteiten waarvan elke vakantieganger zal genieten. Van watersporten zoals kanoën en surfen, tot het bezoeken van antieke locaties zoals het Kerkhek of het Venetiaanse fort Koronos.

De stranden

De stranden van Zakynthos zijn prachtig. Er zijn veel verschillende stranden waar u kunt genieten van het lieflijke turquoise water. Navagio is misschien wel het bekendste strand van het eiland. Navagio betekent letterlijk “Boot Afrika” en verwijst naar een Griekse boot die ooit aan de rotsen terechtkwam. Op het strand zijn er ook kleine druppels zand waardoor het een unieke ervaring is. Andere stranden die je zeker moet bezoeken zijn Tsilivi, Gerakas en Banana.

Geschiedenis

Naast het genieten van de stranden, heeft Zakynthos veel te bieden qua historie en culturele bezienswaardigheden. Bezoek bijvoorbeeld het Venetiaanse fort van Koronos, dat gebouwd werd aan het begin van de 17e eeuw. Neem ook een kijkje bij het klooster van Xenophontos, dat gebouwd is op een heuvel, wat het een rustige en prachtige uitstraling geeft. Of bezoek Kerkhek, een dorp dat oorspronkelijk gebouwd is als een stuk muur met vijf toegangspoorten. Hier kun je oude tradities en vele musea bewonderen.

Geweldige eten en drank

Gastronomie speelt een belangrijke rol tijdens een vakantie op Zakynthos. Er is een breed scala aan culinaire specialiteiten die je hier kunt proeven. Van de verse vis en zeevruchten, tot de lokale gerechten zoals de kokoretsi en briam. Natuurlijk moet je niet vergeten te genieten van een paar glazen wijn om je vakantie compleet te maken.

Kortom, Zakynthos is de perfecte bestemming voor een heerlijke zonvakantie. Of je nu van stranden, voedsel of geschiedenis houdt, het eiland heeft iets voor iedereen.

Plaats een reactie