Azoren

Een sublieme bestemming

De Azoren, an archipel van negen eilanden, is een pareltje dat als verassende sensatie ligt tussen de Atlantische Oceaan en Europa. Met verdovende baaien, betoverende valleien, waanzinnige vulkanische landschappen en het ruige karakter, maken de Azoren de perfecte bestemming voor iedereen die op zoek is naar het onbekende. Ieder eiland heeft een eigen unieke persoonlijkheid en samen make ze het eiland precies zoals het bedoeld is: een paradijs om vast te houden en te genieten.

De Azoren zijn gelegen in de Atlantische Oceaan, ongeveer 1.000 km ten noord-westen van Lissabon in Portugal. Deze eilandengroep is een van de meest exotische bestemmingen die de wereld te bieden heeft.

Hier vind je een verscheidenheid aan landschappen, van wilde regenwouden en meren, stranden en kliffen, watervallen en hete thermale bronnen, naar vele cultuur-historische bezienswaardigheden. Of je nu van wandelen en fietsen houdt, van het uitpluizen van historische monumenten, of van het proeven van de prachtige lokale gerechten zoals caldeirada de peixe, de Azoren begroet je altijd met open armen.

Verschillende eilanden

De Azoren bestaan uit negen eilanden, waarvan vier het meeste toerisme ontvangen. Deze vier hebben allemaal hun eigen sfeer, vaak sterk beïnvloed door het einde van de Atlantische Oceaan. Hieronder vind je de belangrijkste vier eilanden met kort een overzicht van wat je er kan beleven:

  • São Miguel, de grootste van de negen eilanden, heeft het meeste wat de Azoren te bieden hebben, van wandelen in een prachtig national park tot het bezichtigen van vulkanen en het ontspannen in thermale baden.
  • Terceira is het derde grootste eiland en heeft een actieve vinavicultuur. De meesten die hier naar toe reizen om de thermen en de paleizen te bewonderen, zul je getrakteerd worden op een prachtig uitzicht op de oceaan en het binnenland.
  • Het middenklasse eiland Faial is bekend om het betoverende landschap van valleien, groene heuvels en klippen. Ook liggen er stranden en baaien op het eiland, waar je een duik kunt nemen in het helderblauwe water.
  • Het kleine eiland Flores is een van de meest rustige en ongerepte eilanden. Ongeacht het weer, het is de perfecte plek voor een rustige wandeling. Je kan hier het platteland verkennen vol prachtige botanische tuinen, kliffen en kronkelende steegjes.

Activiteiten

Of je er nu naar toe gaat voor natuur, cultuur of geschiedenis, Azoren biedt genoeg activiteiten voor ieder type vakantieganger. Wanneer je je eilanden tour, zul je ontdekken dat ieder leefgebied en iedere locatie unieke activiteiten biedt. Van wandelen en fietsen, tot het bewonderen van het landschap dat aan voetafdrukken ademt, tot het bezoeken van prachtige historische monumenten.

De Azoren hebben de perfecte condities voor het uitvoeren van watersporten, zoals zwemmen, duiksporten, speleologie, whale-watching, surfen, kanoën en kajakken. Er zijn verschillende opties beschikbaar voor bezoekers die meer actie zoeken, zoals krachtsporters die gaan klimmen, parapenteers en windsurfen. Ook kan je vogelspotters spotten zoals de Azuurreiger, die je een voorproefje geeft van deze prachtige specifieke habitat van de eilanden.

Een must tijdens je bezoek aan de Azoren is het bezoeken van een van de vele badhuizen, of ‘termas’ die terug te vinden zijn in de steden en dorpen. Het is een geweldige manier om je reis mee te beginnen en helemaal op te laden. De beste manier om van de Azoren te genieten is door te ontspannen en het adembenemende landschap te ontdekken.

Conclusie

De Azoren zijn een oase van rust omgeven door de schoonheid van de Atlantische Oceaan. De eilanden zijn zeer divers in termen van landschap, cultuur, geschiedenis en activiteiten. Of je er nu naar toe reist voor een rustige vakantie of een actieve trip vol avontuur en adrenaline, je zult ongetwijfeld fully charged terugkeren
van je reis. De Azoren zijn een bestemming die je zeker moet bezoeken om de bijzondere ervaring, rust en prachtige omgeving te ervaren, die niet veel andere bestemmingen te bieden hebben.

Plaats een reactie