Faial

Het eiland Faial is een schitterende tropische bestemming die zich bevindt in de Azoren, een Portugese deelstaat gelegen in de noordelijke Atlantische Oceaan. Faial is een idyllisch eiland waarvan de natuur alleen al een uitstapje meer dan waard is. Daarnaast biedt Faial een aantal leuke avonturen en outdoor activiteiten, zoals surfen, vissen, golfen, paardrijden, wandelen en nog veel meer. Met de nabijgelegen eilanden Pico, São Jorge en Terceira vormt het eiland Faial een schilderachtig archipel.

Bezienswaardigheden en activiteiten

De meeste bezienswaardigheden van Faial zijn afkomstig uit de vroegere Portugese tijd, zoals massale stenen muren die de landerijen waar de landbouw plaatsvond afscheidden. Op het eiland staan verschillende prachtige kerken, waarvan enkele al meer dan 400 jaar oud zijn. Een bezoek aan het eiland moet je dan ook afsluiten met een kijkje in de kathedraal van Horta. Daarnaast kan je ook overal op het eiland groenblauwe meren bezoeken, omlijst door schitterende bergkammen. Een bezoek aan Caldeirão, uitkijkend over de oceaan, staat bovenaan de meest aanbevolen bezienswaardigheden. Op Faial is het ook mogelijk om een aantal avontuurlijke activiteiten te doen. Zo kan je onder andere golfen, kajakken, surfen, paardrijden en walvissen spotten. Daarnaast biedt het eiland ook een grote variatie aan restaurants en bars.

Het klimaat van Faial

Het klimaat is over het algemeen redelijk aangenaam. Dit komt doordat Faial aan de Atlantische Oceaan ligt. De zomers zijn over het algemeen zacht en het weer is meestal droog. De winters daarentegen zijn wat kouder, maar er is altijd voldoende regen om te kunnen genieten van de prachtige, groene landschappen. Gezien het klimaat, is het eiland Faial het gehele jaar door een uitstekende bestemming op zowel korte als lange termijn.

Het eiland Faial als vakantiebestemming

Het eiland Faial is een geweldige plek voor vakantiegangers die op zoek zijn naar rust en ontspanning. De prachtige natuur, het aangename klimaat en de vele activiteiten zorgen ervoor dat je je nooit verveelt. Hiernaast is het eiland ook bijzonder gastvrij en kun je ervoor kiezen om je vakantie in een vuurtoren te doorbrengen, of in een klein hotel of guesthouse. Wat er op Faial te doen is? Van golfen tot het spotten van walvissen, over paardrijden tot het bezoeken van kloven of een boottocht. Bij een vakantie op Faial beleef je gegarandeerd een avontuurlijke tijd.

Plaats een reactie