São Miguel

São Miguel is een subliem eiland met een verscheidenheid aan natuurlijke attracties. Het is een van de eilanden van de Azoren, in de Atlantische Oceaan, ten noordwesten van Portugal. Het eiland is ongeveer 66 kilometer in de lengte, wat het het grootste eiland van de archipel maakt. Het eiland bestaat uit vele vulkanische heuvels, waaronder waar verschillende meren en waterlopen te vinden zijn. Door deze heuvels is het landschap van São Miguel bedekt met bossen en dalen.

São Miguel heeft veel te bieden voor een onvergetelijke vakantie. De meeste mensen komen naar het eiland om het tropische klimaat te ervaren en de verschillende prachtige stranden. Het eiland heeft 7 stranden waar je kunt zwemmen en watersporten kunt beoefenen. Van deze stranden is de beste het zwarte strand van Caloura.

Het meest bijzondere kenmerk van het eiland zijn de verschillende thermale baden. Vestigingen zoals het Caldeira Velha Thermae, het Terra Nostra Thermae en het Furnas Thermae, bieden de gasten de kans om te ontspannen in de warmste, meest gezonde en mineralen rijke waterbaden die het eiland te bieden heeft. In Furnas, wordt er gezegd dat je een keuken proeft van São Miguel, want hier vind je veel restaurants die de specialiteiten van het eiland serveren.

Naast de vele thermale baden en stranden, vinden toeristen op São Miguel ook prachtige landschappen die uitnodigend zijn voor lange wandelingen. Er zijn verschillende wandelroutes die toeristen kunnen volgen om de schoonheid van het eiland te ervaren. Er zijn ook prachtige weelderige tuinen en parken te bezoeken op het eiland, waaronder de botanische tuin in Ponta Delgada.

Een van de leukste activiteiten op São Miguel is het bezoeken van de verschillende lokale markten. De meeste markten worden gehouden in Ponta Delgada en Lagoa. Op deze markten kun je verschillende lokale producten kopen, zoals groenten, fruit, honing, kaas en zoete cake. Ook kun je er verschillende handgemaakte souvenirs krijgen, zoals potten, vaas, tapijten en tafelkleden.

São Miguel heeft prachtige bezienswaardigheden en een beroemde gastronomie die de mensen van de Azoren bedacht hebben. De ingrediënten die op het eiland worden verbouwd zijn van topkwaliteit. In tegenstelling tot het vergelijkbare klimaat in het noordelijk deel van Portugal, is São Miguel veel zonniger en warmer. De plaatselijke bevolking is zeer gastvrij en de gastheren zijn erg behulpzaam, wat het interval op São Miguel een onvergetelijke ervaring maakt.

Met al deze activiteiten en bezienswaardigheden, waaronder het kleurrijke landschap, het warmere klimaat en lekker eten, is São Miguel een geweldige bestemming voor een ontspannende vakantie. Wat betreft natuur, cultuur, historische monumenten en uitstekende gastronomie, is het eiland absoluut een bezoek waard. Transfers van en naar de ponten van het vaste land, en de grote internationale luchthaven, zijn beschikbaar, waardoor São Miguel een uitstekende en toegankelijke locatie is voor toeristen op zoek naar een rustige, maar volledig leuke vakantie.

Plaats een reactie