Pico

Pico, gelegen in de Azoren, is een prachtig eiland in de Atlantische Oceaan waar het hele jaar door een warm klimaat heerst. Het is een heerlijke bestemming voor een vakantie, waar u volop kunt genieten van de prachtige natuur, culturele bezienswaardigheden en lokale gastronomie.

Waarom een vakantie Pico interessant is

Pico is een van de aantrekkelijkste bestemmingen in de Azoren. Niet alleen biedt het spectaculaire natuur, die uniek is in Europa, maar ook een hele reeks folklore en traditionele evenementen, die de bezoekers gespannen kunnen maken.

Pico heeft een klein strandenparadijs, biedt regelmatig prachtige milieuactiviteiten zoals canyoning, kajakken, surfen, kite surfen en trail lopen, met enkele van de mooiste routes van het eiland. Gastronomie is ook een geweldige manier om Pico te ervaren. Er zijn veel lekkernijen, variërend van de degustatie van melk (almini) en traditionele kazen, zoals Queijo de São Jorge, tot vers gevangen vis, geserveerd in de lokale restaurants van de steden en het platteland.

Er is ook veel cultuur en geschiedenis in Pico te vinden. Ten eerste, de nabijgelegen stad Madalena herbergt één van de mooiste kerken van de Azoren, de Kerk van Onze Lieve Vrouw, gebouwd in 1570. Het nog indrukwekkendere, maar ook eerder verwoeste Paleis Santa Catarina, werd in 1614 gebouwd tot het dienen als het zomerverblijf van de katholieke prinsen van het eiland. Tenslotte, is Pico het enige eiland in de Azoren waar de landbouw omvat het vineyards, om het bovenal bekende en prestigieuze witte wijn te krijgen.

Wat is er op het eiland te beleven?

Pico heeft veel te bieden aan je vakantie. Er zijn veel spannende stranden, waaronder de Escalvado, de Piedana, de Fajã en de Ferradosa, evenals het nationaal park van Pico, een verbazingwekkend natuurpark met diverse bezienswaardigheden zoals het Caldera-klif, de vele valleien, de kleurrijke watervallen, de eindeloze heuvels en wandelpaden.

Er zijn veel mogelijkheden voor watersport enthousiastelingen in Pico. Er zijn geweldige surfmogelijkheden langs de westkust van Pico, met golven variërend in moeilijkheid om te kiezen en een soort van activiteiten zoals kajakken, strand vissen, bodyboarden, kitesurfen, onderwater bewegwijzeringen en nog veel meer.

Er is ook de mogelijkheid om een tour te boeken om de 73 km lange Reserva Natural Integral van Pico te verkennen, het eerste mariene beschermingsgebied van Portugal. Hier zijn er leuke cruises waar je de vaarroutes van de vikingen kunt retraceren en de charmante steden Ponte de los Canas en Madalena kunt bezoeken.

Pico heeft genoeg avontuurlijke activiteiten in binnen- en buitenland waar je uit kunt kiezen. Denk niet twee keer na, plan je reis naar Pico en ervaar het beste van wat het eiland te bieden heeft.

Plaats een reactie